Textual description of firstImageUrl

Storm langs de Noordzee en bos-trol boos - Storm along the North Sea and forest troll angry

vrijdag 3 mei 2024


Vandaag, 28 april 2024, heeft het bij ons langs de kust van de Noordzee enorm gewaaid.

De wind was krachtig tot hard, windkracht 7 en 8

Gumpie heeft een hekel aan wind en vooral storm. Hij pakt de windkaart erbij. 'Waarom stormt het nu juist bij ons zo hard?' 'Gumpie, je hebt gelijk, het waait vaker en steeds harder hier!'

De reden van steeds vaker storm

De hoogste windsnelheden worden in de regel langs de kust bereikt. Hier wordt de wind het minst geremd door obstakels en wrijving met het aardoppervlak. Op jaarbasis waait het in Nederland aan zee gemiddeld twee keer zo hard als in het diepe binnenland.
5 jul 2023 · Op KNMI-weerstation IJmuiden is een windstoot van 146 km/uur gemeten. De waarnemingen laten daar windkracht 11 zien, dat is bijna orkaankracht.


'Wind vind ik niet erg, maar storm! Arme bos trol!'


In mijn hoofd zeil ik regelmatig weg en dankzij de frisse wind in de zeilen, krijg ik inspirerende idee├źn. De zee is gelukkig vlakbij, 10 minuten fietsen en we zitten op het strand'. 'Jij wel maar die arme bos trol vindt wind vreselijk!' 

'Bos trol?' 'Ja, daar heb je een blog 5 jaar geleden over gemaakt. 

Jouw vrouw heeft de tekst er voor geschreven. 

Windkracht 8 is echt geen lol
Er komen knopen op in bol
Gruwelijke grutten
zit al de hele dag aan mijn haar te tutten.

Volgende keer de blog over de regenworm met een paraplu op zijn kop.

Gumpie kijkt naar mijn klei object. 'Dat is een hele bijzondere vis geworden. Als die zou bestaan wil ik graag weten hoe die heet'. 'Nou volgende blog ga ik hem voorzichtig vlak schuren en schilderen. Jij bedenkt een Latijnse naam voor hem. Ook zal ik een illustratie maken waar de vis wordt opgeplakt, met de worm erbij'. 

'Daarna de kompaskwal?' 'Nee, ik ga een kogelvis maken. 'Gumpie, jij een fijne dag en ik ga aan de slag'.

Word vervolgd

Via Google translate kan de hele blog overal gelezen worden! Selecteer uw taal.Geen opmerkingen