Textual description of firstImageUrl

Rollbaster, een nieuw party instrument - Rollblaster, a new party instrument

maandag 18 juli 2022

 'Wat krijgen we nu? Zit jij lekker onder een parasol op het strand'. 'Ja, het is vandaag (18 juli 2022) zo warm dat de giraffen bij mij op het strand komen drinken. Morgen wordt het wel 32 graden.... ik hou vakantie'.

'Ok Gumpie, dan ga ik verder met mijn verhaal over Steampunky. Eindelijk laat Intervalerius het instrument zien én uitleggen van de Rollblaster. Wanneer hij goed geoefend heeft om de ventielen te beheersen, mag hij hierop spelen.

Het is een feestelijke muziekinstrumenten met waanzinnige mogelijkheden. Hieronder de pagina's van het verhaal.


Ik zal hier meer over vertellen. Dit eenvoudige, maar een veelzijdige instrument kunnen ook bespeeld worden door kinderen. Vooral vanwege de roltoeter bovenop geschikt voor kinderpartijen. Het heeft 2 luchtgangen, bovenste voor de roltoeter en het onderste voor de grote toeter.

k zal hier meer over vertellen. Dit eenvoudige, maar een veelzijdige instrument kunnen ook bespeeld worden door kinderen. Vooral vanwege de roltoeter bovenop geschikt voor kinderpartijen. Het is geen gewone ‘feesttoeter’, maar een volwaardig instrument.
Het heeft 2 luchtgangen, bovenste voor de roltoeter en het onderste voor de grote toeter. 'Waarom staan er een groene en een rode streep bij die roltoeter?'
'Dat zijn veiligheids streepjes; groen is prima en de rode streep wil zeggen... niet verder blazen!'  Het 1e ventiel ingedrukt en de 2e niet... lucht naar de roltoeter. Omgekeerde volgorde, dan wordt de lucht in de grote toeter geblazen. En je kan combineren'.

Waar voor zit er een ventilator in de grote toeter?
Dit is een revolutionaire uitvinding.... door te blazen gaat het ventilatortje draaien, die zorgt er voor dat de klankballen tegen elkaar komen. Hard blazen... ballen stevig tegen elkaar en zacht blazen...
Dit is echt een makkelijke feesttoeter... met wonderlijke klanken. Hieronder nog een doorsnee van de ventielen. Nu zie je duidelijk hoe het werkt.
Gumpie knikt glimlachend. 'Hoe gaat het verder met het verhaal?' Steampunky wil ook graag meespelen met de toeterbloemen. Intervalerius heeft hiervoor een speciaal notenschrift - eigenlijk een fluitnotenbalk - bedacht. Dat zie je over 2 weken.
'Oh, wacht even, zou ik dat ook kunnen leren, die fluitnoten balk van jou? Iedereen Gumpie! IK KAN NIET WACHTEN!
Tot over 2 weken.Geen opmerkingen