Textual description of firstImageUrl

Een turbomotor voor slak Punky - A turbomotor for the snail Punky

zaterdag 14 augustus 2021

De vorige blog ging over of de aarde plat of rond is. Dat was de vraag van Pufmuis. Mijn tekenvriend Gumpie vertelde dat hij het verhaal van oom Viclar ook interessant vond.Daar mag hij op zijn eigen blog iets meer over vertellen. Wij gaan verder met het verhaal van Steampunky.


Pufmuis en Punky gaan samen naar een oude boom. Voor Pufmuis duurde het kleine stukje een eeuwigheid. 'Kun je niet sneller'.
'Waarom altijd haast', was het antwoord. Daar had Pufmuis geen antwoord op.
Ze werden opgewacht door een vriendelijk vogel. 'Mag ik je voorstellen, dit is Guido, onze tuin beheerder. Hij zorgt er voor dat alles en iedereen zich in 'De Magische tuin' aan de regels houden'. Guido trekt een ernstig gezicht. 'Om daar te komen moet je eerst langs planten en paddestoelen en die zijn niet allemaal even vriendelijk'.
'Paddestoelen die niet vriendelijk zijn', vroeg Punky. 'Sommige zijn zeer gevaarlijk, maar onder begeleiding kun je naar de toeterbloemen gaan'.
'Oh, ik kom nergens aan, ik wil alleen de toeterbloem zien én horen'. 


Guido kijkt bedenkelijk naar de slak. 'Vanaf hier is het 572 meter naar de tuin, dat is met jouw snelheid van 5 meter per uur.... eh, eh... heel lang kruipen. 
Dan nog in de tuin en weer terug. Veel te ver voor jou'.

Uiteindelijk komt Pufmuis met de oplossing.... een skateboard met een turbomotor.
Een turbomotor op een slakkenhuis?
Volgende week meer hierover.

Zo Gumpie, vertel op jouw blog, waarom jij iets over de kubus van oom Viclar wil hebben.
klik op onderstaande link en lees verder.

Geen opmerkingen